Нямам време.

Нямам време.

Една от най-големите пречки, които наблюдавам.
Чувам това прекалено често. Доста бързо хората се отказват, защото не виждат ползата и резултатите, които смятат, че трябва да получат за сметка на инвестираното време.
Затова според мен е много важно човек да си поставя реалистични във времето цели.
Да разглежда времето,което отделя, като дългосрочна инвестиция, която, както повечето знаем, работи бавно и носи резултат след време, а не веднага.
Моята работа е не само да убедя в ползата от упражненията, но и да предоставя адекватна компенсация на „загубата“ на време.
Ако не успея, е напълно разбираемо за някой да каже: „Аз нямам време за тренировка“
Аз нямам време за много неща в живота си. Ако това са неща, които трябва да се свършат, тогава аз наемам някой да го свърши вместо мен. Цената, която струва загубата на моето време, е повече от цената, която аз ще платя ня някой да го свърши вместо мен. Това е инвестиция. Не е разход.
Когато човек е готов да направи първоначална инвестиция, да изчака „гратисния период“, и да види резултата, базиран на усилията му – тогава вече тренировките могат да се превърнат в приоритет и той е готов да направи повторна инвестиция от време.

Нека не не забравяме, че „нямам време“ = “тази дейност не ми е приоритет“. Избирайте внимателно кои са приоритетите ви и така само може да спечелите.

Вашият коментар

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре