Може ли да добавим години към живота си? Да. Как?

Може ли да добавите години към живота си? Да. Как?
• Дългият и здрав живот не е случайност. Също както и един професионалист не е станал такъв случайно. Каква е тайната? Разбира се, на първо място стоят добрите гени, но това е само началото. От съществено значение, също така, са и добрите навици. Добрите навици ни дават шанс да живеем по-дълго. Начинът на живот е част от отговора. Какво значи това? Да възприемате живота по правилния начин.
• Младите хора все по-малко се придържат към традициите. Затлъстяването днес засяга много голям процент от населението в световен мащаб. Хората искат чипс и пица. Това се рекламира, това виждат по телевизията.
• Имайте цел. Каква е „житейската мотивация“ или икигаи? Икигаи(това, заради което си струва да се живее“ безспорно помага. Редовните упражнения, качествената храна, мисленето и почивката.
• Общувайте с хора, които затвърждават здравословните ви навици. Важна роля играе и вашата вътрешна настройка. Позитивизъм, човечност и чувството за хумор. Да имаш мир със себе си. Да съумееш да пазиш изконните си ценности и взаимно уважение.
• Отдавна съм разбрал, че трябва аз да отида при света – светът няма да дойде при мен.

Вашият коментар

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре